Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Mohamad Hakim Yusuf, Khalifah Allah

Lilypie First Birthday tickers

Perjuangan yang indah tetapi sukar

Lilypie Breastfeeding tickers

Thursday, May 13, 2010

My pregnancy

Okey entry kali ini tribute to entry my bff princess levender about "i have a good news".
hari tu sy ada citer sket pasal notis pregnancy sy. kali ni saya sertakan gambar hehehe sebab nak tiru ida.


Ini adalah pregnan test yg +ve hehehe waktu ni macam x percaya, sebab ...... hmmm. x taula. mmg x percayala. masa bulan april sy ada buat pregnen test jgak tapi -ve so agak frust. kali ini letak skejap je dlm urine, terus +ve. masa tu jam 4.00pagi hari khamis. kejut husband, dia cakap bagusla then senyum terus tido. *haih* okay fine. sy dh x dapat nak lelap. pergi makan dekat bawah. So decide nak cek confirmation dekat klinik. Hasilnya ...... tadaaaaaaa :)



dah besar rupanya anak ibu. hehehe doktor kata dah 2 bulan. reti x nk baca scan ni? hehehe
doktor kata first bulatan besar yg garisannya warna putih samar2 itu adalah rahim. Bulatan sederhana besar itu adalah kantung baby, dalamnya yg hitam pekat tu ketuban x silap sy*betulkan sy kalau tersalah*
dan yg comel kat tengah-tengah itu adalah fetus- masih seketul daging.
Kalau perasan ada macam tanda pangkah kecik kat hujung fetus tu, doktor ukur panjang fetus = 29.2mm. Doktor kata dah besar ni.
Tengok degupan jantung baby okey. Dub...Dub...Dub
so anggaran yang dibaca adalah 9 minggu 6hari pada 7 Mei 2010.
Tarikh anggaran due branak adalah pada 4 Disember 2010.

Itulah, sedikit penerangan kandungan saya. semoga anak ibu dilahirkan sihat, sempurna sifat dan perangai yang baik. Amiiiiiin

3 comments:

  1. amiin... tahniah nana dan arah!!

    ReplyDelete
  2. oo..baby 2010 la ni..hihi..take care.

    ReplyDelete
  3. Thank you kak nana n kak sue :)

    ReplyDelete