Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Mohamad Hakim Yusuf, Khalifah Allah

Lilypie First Birthday tickers

Perjuangan yang indah tetapi sukar

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, May 12, 2010

Syukur kepada rezeki yg dikurniakan

Pada 6 Mei yang lepas saya telah tidak cemar (bahasa kelantan) selama 2 bulan. My instict getting stronger. So i use the pregnan test, it's +ve. But i still could not believe it. Jadi, esoknya saya ke klinik. Bila dr. tanya, +ve? 2months, she smile then terus isi form. Saya dah cakap, mcm x percaya. Pastu dr. terus scan perut. rasa macam nak nangis, sbb dh ada kehidupan dalam perut saya. Alhamdulilah, syukur pada Mu Ya Allah. keluar dari klinik, still in panic condition. Rasa gembira, terkejut, risau, takut dan macam2 lg. Yela, dah masuk ke fasa hidup yang lain. It seem very different.

Okay, nape saya mcm x percaya???? ni sy geram. masa 3 minggu kawin, sy dah rasa tanda2 mengandung.
Loya tekak, sensitif dengan bau, pening2, ngantuk, cepat penat dan perut sakit mcm kene cucuk. It feels so right, dah usyar dalam tenet pun mmg sama tanda-tandanya. So, i went to Pusrawi, saya katala dh buat pregnant test tp -ve, tapi saya dh lewat period. dr tanya brapa hari? dah 10hari. biasa setiap bulan memang saya tak pernah miss. then she scan my stomach, dr. kata xde apa2 pun. pastu dr. sruh buat urine test. pun -ve. Balik tu, sy pun confirmla x pregnant. After that tau ajerla kan, makan x agak. semua main taram. nenas, air limau, air gas, air kelapa dan lain-lain. huhu, sorry my fetus, harap baby kuat dan selamat lahir dengan sempurna sifat okey :) Well InsyaAllah my baby will be safe, because i believe in god. Semuanya telah ditakdirkan dan itu adalah terbaik utk diri kita. Tawakal sahaja.

2 comments:

  1. kak nana,
    congrates!!

    suke..suke.. =)

    ReplyDelete
  2. Tq Sab...
    Akak pun sangat suke hehee

    ReplyDelete